U11 doma, U9 v Ajdovščino, U8 pa na Kodeljevo

26, May, 2014

Selekcija U11, nadaljuje niz neporaženosti in tudi po odigranem 20. krogu zaseda prvo mesto v svoji tekmovalni skupini E, tekmovanja pod okriljem MNZ Ljubljana, kjer poleg njih sodeluje še enajst ekip.
Na domačo zelenico so tokrat v goste prišli vrstniki iz NK Svoboda iz Kisovca. Že po nekaj minutah je bilo jasno, da naši nogometaši prevladujejo v vseh prvinah nogometne igre, zato je trener izkoristil ponujeno priložnost in domače igralce postavil na igralna mesta, ki jih do sedaj, razen nekaterih, niso bili vajeni. Kljub »eksperimentu« je bil končni rezultat prepričljivih 7 : 0 za domačo ekipo.
Ekipa v naslednjem krogu gostuje pri vrstnikih v Litiji.

Na volilno nedeljo se je selekcija U9 odpravila na turnir selekcij U10 v Ajdovščino, kjer je sodelovalo 15 ekip. Ker je kar nekaj fantov iz selekcije U9 manjkalo, smo za pomoč poprosili tri fante iz selekcije U10.
Že na prvi tekmi proti ekipi Brinja B smo se pokazali kot boljša ekipa, le gola nismo uspeli doseči. To smo popravili na naslednji tekmi proti ekipi Tabor iz Sežane ter jo premagali z rezultatom 4 : 1. Sledil je počitek, saj je tekmovanje potekalo na štirih igriščih hkrati. Naslednjo tekmo smo odigrali proti ekipi Kobarida, ki smo jo kljub napotkom, na kaj moramo biti posebej pozorni, začeli zelo slabo in prejeli dva gola. Zatem smo se zbrali, stopili bližje igralcev in se z velikim povratkom veselili točke. Zadnjo tekmo smo odigrali proti ekipi Hit Gorica, ki je prikazala najboljši nogomet v naši skupini in nas tudi premagala (2 : 3). Uvrstili smo se v nadaljnjo fazo tekmovanja, kjer smo se pomerili z ekipo Brinje A in bili enakovreden nasprotnik. Na žalost smo dve minuti pred koncem prejeli zadetek in zasedli šesto mesto, ekipa Brinje pa je v finalu izgubila proti ekipi Rudar iz Trbovelj.
Fantom čestitke za prikazano igro, saj smo izgubili le dvakrat, pa še to z minimalno razliko. Nobena ekipa nas ni nadigrala, kljub temu, da je bila večina fantov leto dni mlajša, poznala pa se je »kratka klop« (dve menjavi) in utrujenost na zadnjih dveh tekmah.

V nedeljo, 25. maja je selekcija U8 na Kodeljevem pri ND Slovan odigrala predzadnji turnir četverice naše lige. Dan je bil zelo lep, idealen za igranje nogometa.
Prvo tekmo smo igrali z domačinom, ki je hitro povedel, a se naši fantje niso dali in z veliko željo in borbenostjo prišli do izenačenja 1 : 1, kar je bil tudi končni rezultat.
Drugo tekmo smo igrali proti ekipi Arne Tabor. Igra obeh ekip je bila bolj raztrgana, vendar smo bili boljši na igrišču, kar smo kronali s tremi zadetki, nasprotniku pa s čvrsto igro v obrambi nismo dovolili nobenega. Končni rezultat je bil torej 3 : 0 za Dren.
Zadnjo tekmo smo igrali proti NŠ Ivančna Gorica. Tekma je bila napeta, naši fantje so tik pred koncem še vodili z 2 : 1, a je žal, popustila zbranost v obrambi. Prejeli smo gol in tako smo si točke morali razdeliti.
Končni izkupiček turnirja: ena zmaga in dva neodločena rezultata. Fantje si zaslužijo vse čestitke za igro in borbo, ki so ju prikazali. Po turnirju so zato dobili tudi sladoled.